De hybride verkoper

De hybride verkoper cover

De hybride verkoper

Hoe word je een high performing verkoper in een omnichannel verkoopproces?

Nu ook verkrijgbaar als luisterboek!

Een globale pandemie heeft voor sales professionals van de ene dag op de andere hun vertrouwde sales benadering overhoop gezet. Verkopen op afstand was de enige reddingsboei, maar deze virtuele manier van verkopen eiste een upgrade van mindset en vaardigheden.

De nieuwste categorie topverkopers is de hybride versie: hij/zij benadert klanten via diverse kanalen. Videocalls, telefoon en sociale media zijn een evenwaardige aanvulling op face-to-face gesprekken. Bovendien is de hybride verkoper een veranderingsarchitect: hij/zij daagt klanten uit om bestaand gedrag, tools en processen anders te gaan bekijken. Dit alles vanuit het creëren van verbinding, letterlijk en figuurlijk.

In dit boek krijg je een complete handleiding om jezelf als sales professional up te graden naar of aan te scherpen in je rol als hybride verkoper.

Reacties op mijn boek ‘De Hybride Verkoper’

“Kathleen Cools bracht haar boek “De Hybride Verkoper” tot leven tijdens een inspirerende masterclass voor onze salesteams. Haar diepgaande inzichten en praktische benadering hebben onze verkopers bewuster gemaakt en tools gegeven voor een sterke aanpak tijdens gesprekken met klanten en prospecten. Bij Rombouts zijn we alvast klaar om met hybride verkoopstrategieën successen te oogsten.”

Walter Van Opstal – Sales Director B2B bij Koffie Rombouts

Hoe kunnen we je helpen?